Як видалити із Телеграма контакт, який абсолютно не хочеться бачити

20

Від автора: дружнє вітання відправляється вам, наші читачі. Неважливо, яка за вікном погода, пора року, і який настрій, адже з даною проблемою ви можете зіткнутися завжди. Чому? Так просто у кожного з нас може настати ситуація, коли виникне бажання дізнатися про те, як видалити контакт з Телеграма.

Як видалити із Телеграма контакт, який абсолютно не хочеться бачити

Які можуть бути причини?

Безліч фактів може стати причиною того, щоб змусити вас прибрати якогось персонажа зі списку телефонної книжки. Ваш друг або колега може поміняти номер мобільного телефону з-за того, що був загублений смартфон. Або ж хтось вирішив змінити оператора мобільного зв’язку, спираючись на більш вигідні умови тарифного плану. Або телефон цьому комусь більше не знадобиться, адже він поїхав жити в місця, де зв’язки просто немає, і вирішив віддати себе природі.

В залежності від того, яким гаджетом ви користуєтеся, будь то смартфон на операційній системі Андроїд або техніка компанії Apple (чи, може, ви взагалі прихильник старих, добрих і надійних персональних комп’ютерів), процес видалення користувача із списку телефонної книги буде, хай і не сильно, але відрізнятися.

Не варто лякатися. Месенджер Telegram і його інтерфейс створювалися з акцентом на максимальну простоту в експлуатації, тому наданий зараз алгоритм не змусить багато думати і напружувати свої звивини. Все просто, тому почнемо.

Смартфони на Android

Смартфони на системі Android по праву вважаються більш простими, ніж їхні брати, які працюють на iOS або Windows Phone. В процесі видалення номерів цей факт не став винятком.

Перше, що необхідно зробити — це зайти в список контактів в месенджері Telegram. Після цього виберіть того чоловіка, який перестав бути вам потрібен, і якого ви бажаєте його прибрати зі списку. Натисніть на нього. Цією дією ви відкриєте чат-листування з обраним вами користувачем. Не лякайтеся. Так треба.

У правому верхньому куті ви побачите три точки, які означають «Функції». Натиснувши на них, у вікні ви побачите пункт «Видалити». Натисніть на нього і підтвердіть дію у спливаючому вікні. Вуаля. Він вилучений з вашої телефонної книги.

Що робити в тій же ситуації, але на айфоне

Здавалося б, техніка Apple відрізняється своєю заплутаністю і часто викликає вибух негативних емоцій у користувачів iPhone, але не в цей раз. Додаток Telegram обходить складності, тому процес ще легше, ніж на андроидовских аналогах.

Відкрийте вікно «Chats» (діалоги) у вашому додатку. Ви побачите список чатів з контактами, які ви вели раніше. Виберіть необхідний для видалення і проведіть свайп справа наліво з нього. Перед вами з’явиться три пункти, які визначають дії з даним користувачем: «Прикріпити», «Вимкнути звук» і «Видалити».

Остання дія отримало у Телеграма червоний колір і іконку у вигляді корзинки. Натиснувши на кошик, вам залишиться підтвердити дію, повторно вибравши кнопку «Delete», і радіти скоєного видалення непотрібного вам співрозмовника.

Якщо ж ви не вели діалогу з цією людиною раніше, то вам необхідно виконати процедуру, подібну видаленню на Андроїд. Відкрийте розділ «Контакти», у якому виберіть необхідний. Натисніть на нього, відкривши з ним чат. Після цього варто натиснути на аватарку вашого непотрібного контакту, яка знаходиться в правому верхньому куті екрану.

У вікні, виберіть пункт «Edit» і опустіть екран до самого низу. Там ви побачите кнопку «Delete Contact», яку ви повинні натиснути і, звичайно ж, підтвердити своє рішення повторним натисканням. Ці дії допоможуть вам у виконанні поставленого завдання.

Що робити, якщо я користуюсь персональним комп’ютером?

Якщо ви людина старого гарту, або вам шалено зручно користуватися месенджером Telegram, сидячи за домашнім комп’ютером, то у видаленні контакту вам допоможе наступне відео:

Двічі подумайте!

Telegram веде дуже велику і якісну роботу в сфері безпеки ваших даних, тому при видаленні діалогу або самого номери всі дані, які були в чаті, будуть автоматично видалені з серверів. Що це означає? Дана дія безповоротно видаляє все, що ви писали і пересилали один одному протягом всього листування.

Тому, якщо ви думаєте, що даний користувач вам більше не знадобиться, то варто для початку взяти до у
ваги те, що медіа-файли, що містяться в діалозі, можуть все-таки потрібні. Виходу два: зберегти всі файли і дані або ж просто-напросто не видаляти діалог. Звичайно, якщо він нікому не заважає.

Спасибі за увагу! Ми впевнені, що наша допомога була максимально корисною!